Εγγραφή | Είσοδος

Προστέθηκε εισπνεόμενο κορτικοστεροειδές στη μελέτη PRINCIPLE

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://www.pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Η δοκιμή PRINCIPLE, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, διερευνά την εισπνεόμενη βουδεσονίδη ως θεραπεία για ασθενείς με COVID-19 που δεν χρειάζονται νοσηλεία. Η δοκιμή PRINCIPLE αξιολογεί θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών να ανακάμψουν γρήγορα από την ασθένεια COVID-19 και να μην εισαχθούν στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής, έχουν συμμετάσχει σε αυτή περισσότεροι από 2.100 εθελοντές από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε ορισμένους ασθενείς με COVID-19, η ανοσολογική απόκριση του οργανισμού στον ιό μπορεί να προκαλέσει υψηλά επίπεδα φλεγμονής, που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στους πνεύμονες. Η εισπνεόμενη βουδεσονίδη, η οποία χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία του άσθματος και της ΧΑΠ, μπορεί ως αντιφλεγμονώδης θεραπεία να ελαχιστοποιήσει τις βλάβες που δυνητικά θα  μπορούσαν να προκληθούν από τον ιό στους πνεύμονες.

Εάν διαπιστωθεί  ότι η εισπνεόμενη βουδεσονίδη είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία της νόσου COVID-19 και για την αποφυγή της εισαγωγής στο νοσοκομείο, τότε θα μπορούσε μετά από έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, να προστεθεί στην φαρέτρα μας ενάντια στην πανδημία.

Το σχετικό άρθρο μπορείτε να δείτε εδώ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Δευτέρα, Δεκέμβριος 7, 2020