Εγγραφή | Είσοδος

Εξατομικευμένες θεραπείες:Η λειτουργία και το Κανονιστικό Πλαίσιο στην ΕΕ

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://www.pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

 

Η αυξανόμενη γνώση των αιτιών και της εξέλιξης των ασθενειών σε μοριακό επίπεδο, προσφέρει τη δυνατότητα βελτίωσης του τρόπου διάγνωσης και θεραπείας.

Πώς έχει εξελιχθεί η έννοια της εξατομικευμένης Ιατρικής σε παγκόσμιο επίπεδο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιές είναι οι ρυθμιστικές προκλήσεις και τις ευκαιρίες της;

Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητήσουν ειδικοί του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) με οργανώσεις ασθενών, καταναλωτών και επαγγελματιών Υγείας σε ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Λονδίνο.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του ΕΜΑ (πατείστε ΕΔΩ), κάνοντας κλικ στην καρτέλα “multimedia”. Θα ξεκινήσει στις 8.50 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 1.15 το μεσημέρι.

Η εξατομικευμένη Ιατρική θεωρείται ως το επόμενο σύνορο στην υγειονομική περίθαλψη με επίκεντρο τον ασθενή. Δεν υπάρχει κοινός ορισμός του όρου. Αναφέρεται συχνά ως ένα ιατρικό μοντέλο για την προσαρμογή του δικαιώματος στη θεραπευτική στρατηγική για το σωστό πρόσωπο, τη σωστή στιγμή, βάσει των χαρακτηριστικών ενός ατόμου και του γενετικού του υλικού.

Η ημερίδα έχει ως στόχο να εξηγήσει την ορολογία και τις έννοιες που σχετίζονται με εξατομικευμένα φάρμακα.

Θα εξετάσει επίσης τον τρόπο προσέγγισης κανονιστικού δικτύου του ΕΜΑ και τα ευρωπαϊκά φάρμακα και υποστηρίζουν την ανάπτυξη και την αξιολόγηση των εξατομικευμένων θεραπειών.

Θα εξεταστεί, επίσης, το πώς οι ασθενείς και οι επαγγελματίες του τομέα της Υγείας μπορούν να συμβάλουν στη διαδικασία αυτή.

Το απόγευμα της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί μία κλειστή συνεδρίαση για το ίδιο θέμα, στην οποία θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι ασθενών, καταναλωτών και οργανώσεων επαγγελματιών Υγείας.

Διαφορετικοί

Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Το ίδιο ισχύει και για τις ασθένειες, με αποτέλεσμα η ίδια αγωγή δεν ταιριάζει πάντα σε όλους.

Η αυξανόμενη γνώση των αιτιών και της εξέλιξης των ασθενειών σε μοριακό επίπεδο, προσφέρει τη δυνατότητα βελτίωσης του τρόπου διάγνωσης και θεραπείας.

Η εξατομικευμένη θεραπεία αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως η Ογκολογία.

Με την πρόοδο της γενετικής και την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος μπορούν να εντοπιστούν διαφορές στο γενετικό υλικό των διαφόρων όγκων.

Με τον τρόπο αυτό, αλλάζει ο τρόπος που σχεδιάζονται τα φάρμακα. Εντοπίζονται πλέον να “σφάλματα” στο γενετικό υλικό των όγκων και στη συνέχεια αναπτύσσονται μόρια που στοχεύουν σε αυτά τα σφάλματα.

Δημ.Κ.

 

ΠΗΓΗ: iatronet

 

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Δευτέρα, Μάρτιος 13, 2017