Εγγραφή | Είσοδος

Ενημέρωση Σχετικά Με Τη Διαθεσιμότητα

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://www.pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Μιχαλακοπούλου 99, 115 27          Αθήνα Τηλ/Φαξ: 210-7753104

www.pefni.gr                                 E-MAIL: pefni@ath.forthnet.gr

Αθήνα , 13-8-13

Αρ. Πρ. 888

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Στα πλαίσια των όσων διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στον χώρο της υγείας και τα οποία πλήττουν άμεσα και το χώρο του Νοσοκομειακού Φαρμακείου, η Πρόεδρος Δέσποινα Μακριδάκη, η Οργαν. Γραμματέας Βασιλική Αγγελοπούλου και η Αναπλ. Ταμίας Δήμητρα Γεννηματά πραγματοποίησαν χθες 12-8-13 έκτακτη επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, κατά την διάρκεια της οποίας συναντήθηκαν τόσο με τον Υπουργό Υγείας κο Άδωνη Γεωργιάδη όσο και με τον Γενικό Γραμματέα κο Πελοπίδα Καλλίρη.

Και στους δύο τέθηκε το θέμα της εξαίρεσης από την διαθεσιμότητα των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών που υπηρετούν στα προς κλείσιμο ή προς αλλαγή μορφής Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Τους επιδόθηκε δε επιστολή της ΠΕΦΝΙ με τις θέσεις και τα επιχειρήματα του συλλόγου μας στα οποία γίνονταν αναφορά στην υποστελέχωση των Νοσοκομειακών Φαρμακείων και στον καθοριστικό ρόλο των Φαρμακοποιών για την διασφάλιση δημόσιων πόρων.

Παρόλο που ο κος υπουργός φάνηκε να γνωρίζει το θέμα της τεράστιας έλλειψης προσωπικού που μαστίζει τον κλάδο μας – «σε κάθε νοσοκομείο που επισκέπτομαι μου ζητούν Φαρμακοποιούς», είπε χαρακτηριστικά- δεν υιοθέτησε την πρότασή μας για την εξαίρεση μας από το μέτρο της διαθεσιμότητας. Παρόλα αυτά δεσμεύτηκε ότι αυτή θα έχει μόνο δεκαπενθήμερη διάρκεια.

Η ΠΕΦΝΙ παρακολουθεί από κοντά το όλο ζήτημα και θα επανέλθει σε αυτό κατά την προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχει με τον κο υπουργό την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Για το Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

             Δέσποινα Μακριδάκη                                                    Βασιλική Αγγελοπούλου

 

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Τετάρτη, Αύγουστος 14, 2013