Εγγραφή | Είσοδος

Ανακοινώσεις για τα φάρμακα σαρτάνης και το προϊόν FLEXAPLUS

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://www.pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με τα φάρμακα σαρτάνης 
 

Οι αρχές της ΕΕ αναλαμβάνουν περαιτέρω δράση για τη συνεχή αναθεώρηση των φαρμάκων σαρτάνης Η Zheijiang Huahai τέθηκε υπό αυξημένη εποπτεία. Η Aurobindo Pharma σταμάτησε να προμηθεύει ιρβεσαρτάνη στην Ε.Ε.
Για το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης πατήστε εδώ.
Για το κείμενο, όπως δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) παρακαλούμε επισκεφθείτε την διεύθυνση:http://www.ema.europa.eu/

 

FLEXAPLUS 
Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος "FLEXAPLUS". 

Το συγκεκριμένο προϊόν διακινείται μέσω διαδικτύου και, ενώ, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην εξωτερική του συσκευασία, χαρακτηρίζεται ως συμπλήρωμα διατροφής, παρουσιάζεται ως "φάρμακο για την υγεία των αρθρώσεων".
Πρόκειται για προϊόν άγνωστης προέλευσης, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας, γεγονός που το καθιστά δυνητικά επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Τρίτη, Οκτώβριος 23, 2018